۱۴۰۴ شنبه ۳۱ فروردين

اقدامات نهاد رهبری در 1403 و برنامه های 1404/ مهدیه دانشگاه اصفهان، علم و معنویت را در فضایی صمیمی و دلنشین پیوند خواهد زد

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان گفت: مهدیه دانشگاه اصفهان با هدف ایجاد فضای فرهنگی پویا و در راستای بهره‌مندی دانشگاهیان از محیطی دلپذیر، به زودی به قطب فرهنگی این دانشگاه تبدیل خواهد شد. موقعیت مناسب این مرکز در مجاورت اماکن پرتردد دانشگاه و برگزاری برنامه‌های متنوع از جمله محفل‌های شبانه، فضایی صمیمی برای دانشجویان، اساتید و کارکنان و خانواده آنها ایجاد خواهد کرد.


حجت الاسلام و المسلمین مهدی مستاجران، مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان در گفت‌وگو با پایگاه خبری دانشگاه اصفهان در خصوص ماهیت فعالیت‌های این نهاد اظهار کرد: دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان به عنوان کمک‌کار ماموریت‌های دانشگاه فعالیت می‌کند. تلاش اصلی ما معطوف به افزایش موفقیت دانشگاه در ابعاد گوناگون و پر کردن خلاءهای موجود است و بنا نداریم فعالیت‌هایی را که سایر بخش‌های دانشگاهی انجام می‌دهند، تکرار کنیم.

وی ادامه داد: یکی از محوری‌ترین ماموریت‌های این نهاد، تربیت جوانان مؤمن و تأثیرگذار برای پیشرفت و آبادانی کشور است. در این راستا، برنامه‌های ما عمدتاً بر حوزه‌های فرهنگی و تربیتی متمرکز شده که در دو بخش اساتید و دانشجویان دانشگاه به اجرا در می‌آید. هدف غایی ما کمک به شکل‌گیری نسلی متعالی برای آینده ایران اسلامی است.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه برنامه‌های متنوعی برای اساتید دانشگاه تدارک دیده شده، تصریح کرد: در سال‌های اخیر، برنامه‌های ما حول محور برگزاری نشست‌های معرفت‌افزایی ویژه اساتید و ایجاد ارتباط نزدیک و گفت‌وگو با آنها شکل گرفته است. همچنین تلاش کرده‌ایم به اساتید جوان و تازه‌وارد به مجموعه فرهیخته دانشگاه اصفهان، به‌ویژه آنهایی که مجرد هستند، در زمینه تشکیل خانواده یاری رسانده و برنامه‌های فرهنگی-تربیتی متنوعی برای آنها و خانواده‌هایشان برگزار کنیم.

وی افزود: در حوزه مباحث معرفتی، نشست‌های متعددی با دعوت از شخصیت‌ها و کارشناسان تأثیرگذار برای اساتید ترتیب داده‌ایم که این نشست‌ها به صورت فصلی یا موردی و مبتنی بر نیازها و مطالبات جامعه استادی دانشگاه برگزار می‌شود.

حجت الاسلام مستاجران در خصوص همکاری‌های بین‌بخشی خاطرنشان کرد: ما در قالب دفتر هم‌اندیشی اساتید دانشگاه، با مشارکت بسیج اساتید و هیئت‌های استادان، برنامه‌های متنوعی را در مشهد مقدس، حاشیه شهر اصفهان، مناطق پیرامونی و داخل دانشگاه به اجرا درآورده‌ایم. برای سال 1404 نیز برنامه‌های ارزشمندی تدارک دیده‌ایم تا بتوانیم هم از منظر کمی و هم کیفی، فعالیت‌های سال 1403 را توسعه داده و اثرگذاری عمیق‌تری در جامعه دانشگاهی داشته باشیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان با اشاره به فعالیت‌های این نهاد در حوزه دانشجویی اظهار داشت: تلاش ما همواره بر این بوده که ارتباطی نزدیک و صمیمی با دانشجویان نخبه و تأثیرگذار دانشگاه که دغدغه‌های معرفتی، دینی و فرهنگی دارند، برقرار کنیم.

وی با بیان اینکه این ارتباط از طریق کانال‌های متنوعی شکل می‌گیرد، تصریح کرد: این تعامل از طریق تشکل‌های سیاسی دانشگاه، مجموعه‌های فرهنگی دانشجویی، انجمن‌های علمی و هر محفلی که بتواند به ارتقای سطح معرفتی و بصیرتی دانشجویان کمک کند، صورت می‌گیرد. ما در بسیاری موارد نقش ایفا کرده‌ایم و خود را بیشتر به عنوان کمک‌کار فضای موجود دانشگاه می‌دانیم، نه نهادی که به صورت مستقل و جداگانه عمل می‌کند.

حجت الإسلام مستاجران خاطرنشان کرد: در کنار این رویکرد حمایتی، در برخی زمینه‌ها مأموریت‌های مستقیمی نیز برای خود تعریف کرده‌ایم، به ویژه برای دانشجویانی که مشتاق آشنایی عمیق‌تر با مباحث فرهنگی و دینی هستند.

وی افزود: در قالب حوزه دانشی دانشگاه، دانشجویان می‌توانند ثبت‌نام کرده و دوره‌های مختلفی را بگذرانند. هم‌اکنون نزدیک به 500 نفر از دانشجویان دانشگاه اصفهان به صورت هفتگی در این کلاس‌ها حضور دارند و در برنامه‌های متنوع فرهنگی شرکت می‌کنند. این دانشجویان همچنین در فعالیت‌های فرهنگی دیگر دانشگاه، اعم از برنامه‌های تشکل‌ها، کانون‌ها و انجمن‌های علمی، مشارکت فعال دارند.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری با تأکید بر رویکرد تسهیل‌گری این نهاد گفت: ما بنا نداریم به صورت مستقیم در سطح اجرا عملیات فرهنگی انجام دهیم، بلکه هدف اصلی ما حمایت و پشتیبانی از مجموعه‌های فعال فرهنگی و سیاسی دانشگاه است.

اقداماتی در راستای ازدواج دانشجویان

حجت الاسلام مستاجران در خصوص حمایت از ازدواج دانشجویان اظهار کرد: در راستای حمایت از ازدواج دانشجویان، برنامه‌های متنوعی را اجرا می‌کنیم. هدف اصلی ما کمک به دانشجویانی است که در شرف ازدواج هستند و همچنین ایجاد انگیزه برای زوج‌های جوان جهت تحکیم بنیان خانواده می‌باشد.

وی ادامه داد: هر ساله برنامه‌هایی نظیر جشن ازدواج در محیط دانشگاه و اعزام زوج‌های دانشجو به مشهد مقدس را برگزار می‌کنیم و به دانشجویانی که پیوند زناشویی می‌بندند، هدایایی تقدیم می‌شود.

حجت الإسلام مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه قبل از ازدواج نیز برنامه‌های آموزشی متعددی برگزار می‌شود، تصریح کرد: دانشگاه کارگاه‌های متنوعی در زمینه همسان‌گزینی برگزار می‌کند تا دانشجویان بتوانند بهترین انتخاب را برای آینده زندگی خویش داشته باشند. از سال 1403، یک سامانه فعال به عنوان واسطه برای ازدواج در دانشگاه راه‌اندازی شده که تاکنون موفق به ثبت ازدواج‌های موفقی گردیده است.

وی افزود: در این مسیر، واسطین امر ازدواج در مجموعه نهاد با ما همکاری می‌کنند و الحمدلله، دانشگاه با همکاری مرکز مشاوره و مجموعه معاونت دانشجویی، مشاوران و کارشناسان مجربی را در اختیار دانشجویان قرار داده تا مشاوره‌های لازم را برای داشتن یک زندگی مشترک پایدار و موفق به آنها ارائه دهند.

حجت الاسلام مستاجران در خصوص برنامه‌های فرهنگی دانشگاه خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه مناسبت‌های متنوعی را گرامی می‌داریم، به‌ویژه مناسبت‌های مذهبی مانند ایام محرم، ماه مبارک رمضان و شب‌های قدر که برای آنها مراسم ویژه‌ای برگزار می‌کنیم. در اجرای این برنامه‌ها، هرجا که دانشجویان آمادگی داشته باشند، مسئولیت را به خودشان واگذار کرده و از آنها حمایت می‌کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های هفتگی دفتر نهاد رهبری گفت: علاوه بر این مناسبت‌ها، به صورت هفتگی مجالسی در قالب وعظ و خطابه برگزار می‌کنیم تا دانشجویان علاقه‌مند بتوانند با معارف اهل بیت (ع) بیشتر آشنا شوند و انس و توسل بیشتری به ایشان پیدا کنند، همچنین در سطح دانشگاه نشست‌های متنوع فرهنگی و سیاسی با دعوت از کارشناسان برجسته برگزار می‌شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان بیان داشت: تلاش ما بر این است که کمتر خودمان متصدی برگزاری این نشست‌ها باشیم و بیشتر به دانشجویان یاری رسانیم تا خودشان کنشگری داشته و برنامه‌ها را اجرا کنند. نقش ما عمدتاً حمایتی است و هر جا لازم باشد، مساعدت می‌کنیم.

وی با اشاره به استقبال فزاینده دانشجویان از فرایض دینی گفت: در سال گذشته، شاهد افزایش چشمگیر حضور دانشجویان در نمازهای جماعت دانشگاه بودیم که این دستاورد مرهون ایجاد فضای معنوی مناسب و همچنین انتخاب هوشمندانه امامان جماعت از میان طلاب فاضل و جوانی است که ضمن آشنایی با محیط دانشگاهی، خود نیز از تحصیلات عالی برخوردار بوده‌اند.

حجت الإسلام مستاجران تصریح کرد: تلاش کرده‌ایم در تمامی نقاط دانشگاه اعم از مسجد، نمازخانه‌ها و مجموعه خوابگاه‌های دانشجویی، شرایط را برای اقامه نماز جماعت تسهیل نماییم. در این راستا، پس از هر نماز، جلسات کوتاه 5 تا 10 دقیقه‌ای با محوریت بیان معارف قرآن و عترت توسط روحانیون برگزار می‌شد و به فراخور مناسبت‌های مختلف، برنامه‌های متنوع فرهنگی و تجمعات آیینی در فضاهای عبادی دانشگاه ترتیب داده می‌شد.

وی افزود: سال گذشته با توجه به رویدادهای غیرمترقبه بین‌المللی، به‌ویژه وقایع غزه و شهادت‌های متعدد در جبهه مقاومت، برنامه‌های ویژه‌ای با مشارکت فعال دانشجویان و اساتید سازماندهی گردید که با استقبال گسترده‌ای مواجه شد.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ارتقای سطح معرفتی دانشجویان از اولویت‌های این نهاد است، خاطرنشان کرد: برگزاری اردوهای متعدد دانشجویی از جمله زیارت مشهد مقدس، با هدف آشنایی بیشتر دانشجویان با معارف اسلامی و مسائل سیاسی-فرهنگی برنامه‌ریزی شده بود که پس از بازگشت از این سفرهای معنوی، دانشجویان علاقه‌مند به سمت مشارکت در کانون‌ها و تشکل‌های تأثیرگذار دانشگاهی علاقه‌مند می‌شدند.

مهدیه دانشگاه اصفهان به قطب فرهنگی دانشجویان تبدیل می‌شود

حجت الإسلام مستاجران در خصوص فعالیت‌های فرهنگی این نهاد اظهار کرد: با مجموعه‌های مختلف تاثیرگذار دانشجویی، اعم از تشکل‌ها و کانون‌های فرهنگی، نشست‌های همفکری برگزار کردیم تا از ایده‌ها و توانمندی‌های آنها در فضای فرهنگی دانشگاه بهره‌مند شویم.

وی با اشاره به اهمیت حرم شهدای دانشگاه گفت: از سال گذشته، مجموعه حرم شهدای دانشگاه به عنوان قطب و مرکز دانشگاه در حال تثبیت است و در حال حاضر، نماز جماعت باشکوهی در ظهرها با حضور دانشجویان دانشکده‌های اطراف در ساختمان نیمه‌کاره مهدیه برگزار می‌شود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان تصریح کرد: برای تکمیل ساختمان مهدیه، قول مساعدت از مدیریت دانشگاه و استان گرفته‌ایم و سال گذشته چندین برنامه با حضور صدها نفر در این مجموعه برگزار شد.

وی با بیان اینکه این منطقه در مجاورت سلف دانشگاه، کتابخانه آزادگان، دانشکده‌ها و مسیر رفت و آمد خوابگاه‌ها قرار دارد، افزود: مهمترین ویژگی این مکان، محل خاکسپاری شهدای دانشگاه است که نزدیک به دو دهه مهمان این شهدای گرانقدر هستیم.

حجت الإسلام مستاجران در خصوص برنامه‌های آتی خاطرنشان کرد: با توجه به تردد روزانه دانشجویان در این منطقه، چه برای صرف غذا و چه برای رفت و آمد به خوابگاه‌ها، این مکان پتانسیل تبدیل شدن به یک قطب مهم را دارد و در حال حاضر نیز نماز جماعت ظهر و مغرب و عشا در اینجا برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: در نظر داریم محفل‌های فرهنگی شبانه با استفاده از فضای حرم شهدای دانشگاه ایجاد کنیم تا دانشجویان بتوانند به جای ماندن در فضای دلگیر خوابگاه، در این محیط صمیمی دور هم جمع شوند.

مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان بیان داشت: برنامه داریم مجموعه خدمات فرهنگی را در اطراف مهدیه گسترش دهیم و علاوه بر فروشگاه‌های فرهنگی موجود، امکانات بیشتری نیز به این مجموعه اضافه کنیم.

دانشگاه اصفهان در مسیر ایجاد فضای فرهنگی سالم و دلپذیر برای دانشگاهیان / افزایش ظرفیت و تسهیلات عمره دانشگاهیان

حجت الإسلام مستاجران در خصوص همسویی فعالیت‌های این نهاد با سیاست‌های دانشگاه خاطرنشان کرد: سیاست دانشگاه بر رویکردهای فرهنگی مبتنی است و این‌طور نیست که ما یک نهاد جدا و مستقل از سیاست‌های دانشگاه باشیم، بلکه تمامی فعالیت‌های نهاد در راستای کمک به دانشگاه شکل می‌گیرد. هر چقدر فضای دانشگاه، دلپذیرتر و از نظر فرهنگی سالم‌تر باشد، دانشگاه می‌تواند در رسیدن به اهداف و ماموریت‌هایش موفق‌تر عمل کند.

وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم که دانشگاه بتواند متناسب با ماموریت‌هایش، ظرفیت‌های لازم را در اختیار دانشجویان قرار دهد. این فضا می‌تواند برای خانواده اساتید نیز مفید باشد. برنامه‌های بسیاری از محفل‌های اساتید را می‌توانیم دانشکده به دانشکده در محدوده مهدیه برگزار کنیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان با بیان اینکه ارتباط اساتید با خانواده و همکاران به دلیل مشغله‌های علمی و پژوهشی محدود است، تصریح کرد: ما می‌خواهیم فضایی تسهیل‌کننده ایجاد کنیم تا اساتید و خانواده آنها هر از گاهی دور هم جمع شوند و از این فرصت‌ها بهره‌مند شوند.

وی افزود: دانشگاه اصفهان یکی از ویژگی‌های خاص و مورد توجهش، فضای سبز و مفرح داخل دانشگاه است. ما می‌خواهیم این فضا را در زمان‌هایی که کلاس‌ها و فعالیت‌های پژوهشی در جریان نیست، در اختیار اساتید و خانواده‌هایشان قرار دهیم تا از این محیط خوب و ارزشمند استفاده کنند. ریاست محترم دانشگاه، هیئت رئیسه و مدیران دانشگاه نیز پیگیر این موضوع هستند تا بتوانیم از این ظرفیت‌ها به بهترین شکل بهره‌برداری کنیم.

حجت الاسلام مستاجران در خصوص برنامه عمره دانشگاهیان خاطرنشان کرد: ثبت نام برای عمره دانشگاهیان به صورت متمرکز در سایت انجام می‌شود. از آنجایی که اصفهان دارای پایگاه پروازی در فرودگاه شهید بهشتی است، برخلاف برخی استان‌ها که پایگاه پروازی ندارند، این فرصت برای ما فراهم می‌شود تا به افزایش ظرفیت کمک کنیم و اعزام را موفق‌تر و آسان‌تر سازیم.

وی با اشاره به برنامه‌های آماده‌سازی زائران گفت: می‌توانیم قبل از اعزام، دوره‌هایی برگزار کنیم تا دانشجویان با آمادگی بیشتری مشرف شوند و انشاءالله برنامه‌هایی داریم که از سال گذشته به طور محدود آغاز شده و نهاد قصد دارد ظرفیت‌ها را افزایش دهد و تسهیلات بیشتری ارائه کند تا تعداد بیشتری از دانشجویان و اساتید بتوانند از این فرصت و نورانیت اماکن مکرمه بهره‌مند شوند.

اقدامات نهاد رهبری دانشگاه اصفهان برای ارائه خدمات فرهنگی به دانشجویان خارجی

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان در خصوص فعالیت‌های فرهنگی برای دانشجویان بین‌الملل اظهار کرد: در سال‌های اخیر، دانشگاه اصفهان میزبان دانشجویان بین‌الملل از کشورهای مختلف، به‌ویژه کشورهای همسایه بوده است. اگرچه خدمات آموزشی و پژوهشی مناسبی در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به این دانشجویان ارائه می‌شد، اما خدمات فرهنگی کمتری در دسترس آنها قرار داشت.

وی ادامه داد: برای رفع این کمبود، واحد بین‌المللی در نهاد رهبری دانشگاه با همکاری واحد بین‌الملل خود دانشگاه راه‌اندازی شد. این واحد با مجموعه خوابگاه‌های دانشجویان بین‌الملل همکاری نزدیکی دارد و در این خوابگاه‌ها برنامه‌های متنوعی برگزار می‌شود که منجر به شکل‌گیری روابط دوستانه خوبی شده است.

حجت الإسلام مستاجران با بیان اینکه در سال گذشته برنامه‌های فرهنگی متنوعی برای دانشجویان بین‌الملل برگزار شده است، تصریح کرد: از جمله این برنامه‌ها می‌توان به سفر به مشهد مقدس برای علاقمندان و اردوهای کوتاه‌مدت داخل شهر اصفهان برای آشنایی با ظرفیت‌های فرهنگی و تاریخی این شهر اشاره کرد.

وی افزود: علاوه بر دانشجویان بین‌الملل، برای گروه زبان‌آموزان فارسی که برای دوره‌های کوتاه‌مدت دو تا سه ماهه از کشورهای مختلف آسیای جنوب شرقی و کشورهای اروپایی به دانشگاه می‌آیند نیز برنامه‌های متنوع فرهنگی در طول مدت اقامتشان برگزار می‌کنیم.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان در خصوص محورهای فعالیت حوزه بین‌الملل دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: یکی از محورهای اصلی فعالیت‌ها، تفاهم‌نامه‌هایی است که با دانشگاه‌های خارجی منعقد شده است. در قالب این تفاهم‌نامه‌ها، دانشجویان خارجی برای دوره‌های کوتاه‌مدت 10 تا 15 روزه یا یک ماهه به دانشگاه ما می‌آیند تا با فرهنگ ایرانی-اسلامی و ظرفیت‌های دانشگاه آشنا شوند.

وی با اشاره به میزبانی گروهی از دانشجویان مالزیایی در سال گذشته گفت: به گفته مرکز بین‌الملل دانشگاه، این برنامه بسیار موفقیت‌آمیز بود و دانشجویان با نگاه مثبتی به کشورشان بازگشتند. بازخوردها و پیام‌های تشکری که بعداً از طرف آنها و دانشگاه‌هایشان دریافت کردیم، نشان داد که برنامه‌های فرهنگی ما برای آشنایی با فرهنگ ایرانی-اسلامی برایشان بسیار دلپذیر بوده است.

حجت الإسلام مستاجران بیان داشت: ما تلاش می‌کنیم به دانشجویان بین‌الملل که با محیط و فرهنگ ما آشنا نیستند، کمک‌های رفاهی ارائه دهیم و در مسائل آموزشی راهنمایی‌شان کنیم، همچنین به عنوان واسطه در دانشگاه عمل می‌کنیم تا آنها بتوانند کارهایشان را راحت‌تر پیش ببرند؛ خوشبختانه دانشگاه نیز در این زمینه همکاری خوبی دارد.

وی تأکید کرد: در دوره جدید قصد داریم این همکاری‌ها را گسترش دهیم و به همین دلیل، با جذب نیروی جدیدی که آشنایی بیشتری با برنامه‌های جدید دارد، به دنبال ارتقای این فعالیت‌ها هستیم.

تقویت برنامه‌های اربعین دانشگاهیان دانشگاه اصفهان / حمایت از پژوهش‌های مرتبط با اربعین

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان در خصوص برنامه‌های اربعین سال گذشته اظهار کرد: در سال گذشته برنامه‌های متنوعی برای اربعین تدارک دیده شد که شامل کاروان‌های اساتید، همکاران و دانشجویان می‌شد.

وی ادامه داد: از آنجا که مراسم اربعین مصادف با تعطیلات تابستانی دانشگاه بود، استقبال چندانی از این برنامه‌ها صورت نگرفت، زیرا دانشجویان در این ایام به شهرستان‌های خود بازگشته و ترجیح می‌دادند در کاروان‌های محلی شرکت کنند؛ این شرایط برای اساتید نیز صادق بود.

مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه اصفهان با اشاره به برنامه‌های سال 1404 تصریح کرد: در سال جاری برنامه داریم حضور اساتید در مراسم اربعین را تقویت کرده و تسهیلات ویژه‌ای برای حضور آنان به همراه خانواده‌هایشان در این پیاده‌روی باشکوه فراهم کنیم.

وی افزود: امسال برخلاف سال گذشته که اطلاع‌رسانی‌ها به صورت غیرمستقیم و از طریق دفتر مرکزی انجام می‌شد، با همکاری معاونت فرهنگی دانشگاه، برنامه‌های منسجم‌تری را اجرا خواهیم کرد.

حجت الاسلام مستاجران در خصوص حمایت از فعالیت‌های پژوهشی خاطرنشان کرد: در نظر داریم از ظرفیت‌های پژوهشی موجود استفاده کرده و از دانشجویانی که تمایل به نگارش پایان‌نامه یا مقاله در زمینه اربعین دارند، حمایت کنیم.

وی با اشاره به برنامه‌های جانبی گفت: همانند سال گذشته که مسابقات عکس، دست‌نوشته و خاطره‌نویسی برگزار شد، امسال نیز از این ظرفیت متعالی که خداوند متعال فراهم کرده است، بهره‌برداری خواهیم کرد.

 

 
 
تاریخ:
1404/01/21
تعداد بازدید:
122
منبع:
دانشگاه اصفهان
آدرس: اصفهان، میدان آزادی، دانشگاه اصفهان
کدپستی: 8174673441
تلفن: 2640-03137932128 تلفکس: 03136687396
Powered by DorsaPortal